“Ik wil het programma wel bij je volgen, maar niet mijn hele leven aan de supplementen.”

Ze keek me met een strakke blik aan en wachtte op mijn antwoord. Her mind was made up. En ik dacht bij mezelf: kan ik jou wel blijvend van jouw huidprobleem af helpen…?

Op voorhand eisen stellen aan wat we wel en niet gaan doen werkt niet voor mij. En al helemaal niet voor jouw resultaat. Ik kan je op voorhand geen beloftes doen. We weten namelijk niet wat zich precies afspeelt in jouw darmen en waarom jij jouw huidprobleem niet onder controle krijgt. Dat moeten we eerst gaan uitzoeken. Pas dan kan ik je vertellen wat werkt en wat niet. En of het nodig is na het Skinprovement Programma op een onderhoudsdosering verder te gaan.

Toen ik haar aangaf dat niet te kunnen beloven kwam haar echte weerstand naar boven. “Die supplementen zijn zo duur.” En weet je daar heeft ze nog gelijk in ook. Vooraf heb ik haar laten invullen welke supplementen ze op dit moment gebruikt. Om te kijken of we daar nog iets van kunnen hergebruiken, of ze op de juiste suppletie zit, maar bovenal of ze voor kwaliteit heeft gekozen. En van dat lijstje klopte niets…

“Van wie heb je dit geadviseerd gekregen?” Het antwoord dat ze gaf is het antwoord van 90% van de clienten die bij mij starten. “Ik heb ergens op internet gelezen dat dit goed is voor mijn huid.”

En dat is precies waarom zij en misschien ook jij het zo “duur” vindt. Het helpt namelijk niet! De meeste onderbouwingen die je op het internet vindt gaan over algemene gezondheidsklachten. Een schot met hagel. Een goedkoop, maar uiteindelijk duur advies voor een berg met klachten. Je kunt het vergelijken met het bestrijden van symptomen. Ook daar los je de oorzaak niet mee op. En ja, dan is het absoluut duur!

Tijdens mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde heb ik jaren aan kennis opgedaan over de werking van supplementen. Hoe bepaalde stoffen met elkaar samenwerken, of elkaar tegenwerken. Op welke manier ze een disbalansen herstellen, tekorten aanvullen en ondersteunen. En nog steeds leer ik bij. Dagelijks. Het is namelijk een complex geheel waarbij je goed moet uitzoeken en bekijken hoe je in de breedte met zo min mogelijk suppletie de meeste oorzaken kunt gaan aanpakken. Mijn belofte aan jou!

Dat houdt in de praktijk in dat ik gemiddeld een uur bezig ben met het uitwerken van de persoonlijke Skinprovement Plannen. Het plan waarin alles samenkomt. De oorzaak. Het gevolg. De samenhang. De oplossing. Alles waar jij naar opzoek bent en tot dusver nog niet hebt gevonden.

Dus zullen we eerst gewoon lekker van start gaan en daarna kijken wat je nog nodig hebt?