Wie mijn website heeft bezocht herkent deze vraag meteen. Het is de vraag die je jezelf moet stellen als je in de spiegel kijkt. Welk verhaal vertelt jouw huid? En wat wil ze je vertellen?

In het antwoord op die vraag zit de oorzaak van jouw chronische huidprobleem.

Zo kunnen donkere kringen onder je ogen je iets vertellen over een ijzertekort. Zeker in combinatie met gevoeligheid voor blauwe plekken. En is de huid rondom je kingebied op en af onrustig? Dan spelen hormonen of voedselintoleranties een rol. En wat nou als jouw huid jeukt, rood en droog is? Histamine, allergieën of een tekort aan vetzuren kunnen oorzaken zijn.

Daarbij is het ook belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen.

Wanneer kreeg je voor het eerst last van die onrustige huid? Was dit in een stressvolle periode? Ben je ziek geweest? En hoe lang loop je inmiddels al rond met jouw huidprobleem?

Er is niets liever wat ik doe dan het uitpluizen van jouw persoonlijke huidverhaal. Beginnen bij het begin. Jouw eigen zwangerschap. Jouw geboorte. Om daarna stil te staan bij belangrijke of traumatische gebeurtenissen. Zoals ziekte, een langdurige stressvolle periode, het overlijden van een dierbare, moeizame relaties… Er kunnen tal van aanleidingen zijn die ervoor zorgen dat jouw huid “ineens” iets gaat laten zien. En bij alle huidproblemen is dat “onrust”. Het emmertje dat overloopt. Alles wat in die emmer zit bekijken we. Om vervolgens uit te zoeken wat de inhoud van die emmer met jouw lichaam heeft gedaan. Zodat we gaan begrijpen waarom we zien wat we zien aan jouw huid.

Zijn er tekorten? Functioneert de spijsvertering nog wel optimaal? Is de darmflora nog in balans? Hoe staan de hormonen ervoor? Het zijn stuk voor stuk zaken die we uit moeten zoeken.

Er kan ongelooflijk veel uit balans zijn. Of net dat ene ding wat dat grote huidprobleem in stand houdt. De uitslagen die ik binnenkrijg verrassen me nog altijd. In 90% van de gevallen zit ik heel dichtbij. Dicht bij dat voorgevoel op basis van het consult dat we hebben. Dicht bij de grootste oorzaak. En die overige 10%? Dat zijn de “Curious Cases of…”. Daar moeten we zoeken… en nog meer zoeken… en nog meer zoeken… Totdat we ook daar de oorzaak naar boven hebben gehaald.

Jouw huid vertelt altijd de waarheid. En daar kunnen je 2 dingen mee doen.

Je kunt ernaar kijken. Of ervan wegkijken.

Wat kies jij?

PS: Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleem kunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorbreken. Vraag jouw gratis 30 minuten Skin Scan sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur