Wil jij blijvend jouw huidprobleem onder controle houden? Dan is het van groot belang je huid heel goed te leren kennen. Van binnen en buiten.

Mijn persoonlijke huidreis begon met symptoombestrijding. Omdat ik niet beter wist en vertrouwde op de hulp en adviezen van anderen. Daarbij was ik nog jong. Mijn acne begon ergens in de tweede van de middelbare. En dat werd van kwaad tot erger. Eerst op m’n voorhoofd. Toen op mn kin. Daarna op m’n wangen. En uiteindelijk ook op m’n rug.

Dus probeerde ik eerst zelf wat dingen uit. In die tijd was Clearasil het wondermiddel. Voor mij niet. En dus was het tijd voor een afspraak bij de huisarts. Gelukkig heb ik een huisarts die mij als veertienjarige niet meteen op de pil zette. In tegenstelling tot al die jonge meiden die ik nu zelf behandel in mijn praktijk. De pil is namelijk niet de oplossing voor jouw huidprobleem. In tegendeel, het maakt jouw huidprobleem in the end alleen maar erger. Goed, we dwalen af. Mijn huisarts adviseerde een aantal uitwendige medicijnen. En ja, dat leek te werken. Alleen was mijn huid gort en gort droog. Trekkerig. Jeukerig. Pijnlijk. Dit was het ook niet…

Daarna volgden jaren van behandelingen bij huidspecialisten. Om de 2 weken, om de 4 weken. Korter dan 4 weken lukte niet. Dan zat ik weer “onder”. Als ik bij elkaar zou optellen wat ik in die 15 jaar allemaal heb gekocht aan producten en uitgegeven heb aan behandelingen zonder blijvend resultaat dan schrik je je rot.

Pas toen ik een 180 graden switch in mijn voeding maakte zag ik the bigger picture. En dat deed ik in eerste instantie helemaal niet voor mijn huid maar voor een heel ander probleem. Chronische blaasontstekingen en darmklachten waar ik ook al jarenlang last van had. Ik heb dat nooit gekoppeld aan mijn acne. Nooit. Als ervaringsdeskundige heb je die kennis niet. Dat missende puzzelstukje is uiteindelijk de reden geweest waarom ik doe wat ik nu doe. En waarom jouw chronische huidprobleem wel doorbroken kan worden en je deze ook onder controle kunt gaan houden.

Jij moet je huid(probleem) namelijk eerst leren kennen. Daarmee bedoel ik niet de diagnose acne, eczeem, rosacea of psoriasis. Waar ik op doel is de oorzaak van die diagnose. Het onderliggende probleem. Is dat bij jou hormonaal? Wordt dat chronisch getriggerd door bepaalde voedingsmiddelen? Is je lever misschien overbelast van alle medicatie die je hebt gebruikt? Hoeveel stress heb je op dagelijkse basis? Wat onderdruk jij emotioneel dat zich laat zien in jouw huidprobleem? Wat is jouw bigger picture?

Ik kan. Wil. Hoop. Wens. Jou te helpen met het in kaart brengen van jouw persoonlijke huidpuzzel. Zodat je eindelijk de juiste puzzelstukjes voor je hebt liggen en we die puzzel kunnen gaan oplossen. Met een gericht plan. Een plan dat werkbaar is en wat je kunt volhouden en kunt gaan omarmen als jouw nieuwe lifestyle. Zodat je de moedeloze zoektocht eindelijk achter je kunt laten en je je niet meer druk hoeft te maken om het gevoel dat je krijgt als je in de spiegel kijkt.

Voelt dit voor jou als de oplossing? Ja? Boek dan hier jouw gratis SkinScan Sessie in. Dan vertel ik je alles over het Skinprovement Programma en hoe dit programma jouw huidprobleem doorbreekt!