Voeding is in mijn ogen het eerste waar je mee aan de slag zou moeten gaan als het gaat om het verbeteren van jouw huid. Het vormt het fundament waarop je kunt gaan bouwen. Zonder een gezond en optimaal voedingspatroon zul je geen langdurige huidverbetering bereiken.

Maar wat nou als jij jouw ongezonde voedingspatroon hebt ingeruild voor een gezond voedingspatroon en ineens een enorme toename van acne, eczeem, psoriasis of rosacea krijgt? Well… daar zijn een aantal redenen voor. Ik deel de 3 belangrijkste hieronder.

#1 Voedselintoleranties
Wanneer jij nog nooit bloed hebt laten insturen om een check te doen op voedselintoleranties en/of allergien, dan is de kans groot dat je hier flink op scoort! Het valt mij op bij de cliënten die ik behandel dat vooral noten, ei, smoothies en avocado veelvuldig worden toegevoegd aan het nieuwe gezonde voedingspatroon. Want “dat stond op internet”. Zijn dit dan ongezonde producten? Nee, absoluut niet. Wel zijn het juist deze voedingsmiddelen die bij mijn cliënten keer op keer het hoogst scoren in een intolerantiescreening. Grote kans dat ze ook bij jou chronische ontstekingen aanwakkeren. Dat is namelijk wat voedselintoleranties doen.

#2 Parasieten en andere ongunstige darmbewoners
In jouw darmen hoort een mooie balans te zitten tussen “goed” en “slecht” of beter gezegd “gunstig” en “ongunstig”. Hevelt die balans over naar de ongunstige kant, dan kun je zelfs met gezonde voeding klachten krijgen. Daarbij is het zo dat een ongezonde darmflora met veel ongunstige bewoners ervoor zorgt dat jij die gezonde voeding slechter opneemt en je huid dus ook minder goed wordt voorzien van de juiste bouwstoffen.

#3 Ophoping van afvalstoffen
Hoe lang zit je al op dat gezonde voedingspatroon? 2 weken? Een maand? Een half jaar? Zeker wanneer je pas kort bezig bent met dat gezonde voedingspatroon kun je nog niet direct zeggen dat het niet werkt. Wanneer jij belastende voedingsmiddelen hebt geschrapt uit je voedingspatroon is er ineens weer meer tijd over voor de lever om “oude rommel op te ruimen” en eens even flink de ontgifting aan te zetten. Vooral wanneer je klachten hebt zoals obstipatie en de darmen afvalstoffen dus niet goed kunnen kwijtraken zal het altijd een andere weg naar buiten vinden. De huid is er daar 1 van.

Heb je het gevoel dat je al lange tijd een beetje aan het aanklungelen bent en geen centimeter verder komt? Dan is het echt tijd om verder te gaan kijken met laboratoriumonderzoek. Op deze manier krijg je veel sneller antwoorden op de vraag waarom jouw huid nog steeds onrustig is. En kun je dus ook meteen met de juiste voeding en supplementen aan de slag gaan.

Als je hier meer inzicht in wilt, boek dan hier jouw gratis SkinScan Sessie in. Ik kijk in 20 minuten mee wat je al hebt gedaan, waarom het niet is gelukt en op welke manier je jouw huidprobleem wel kunt gaan doorbreken!