Jouw lichaam. Jouw huid. Jouw keuze. Laat ik dat vooropstellen!

Nog altijd melden clienten zich bij mij na een langdurig, pijnlijk en uitzichtloos medisch traject. Dat geldt zowel voor huid- als darmklachten. Nog altijd gaan we eerst richting de huisarts. Daar krijgen we wat vezelzakjes, antibiotica, hormoonzalf of benzoylperoxide mee. “Hier is het recept, je kunt het morgen bij de apotheek ophalen.” Tenminste, als je een fijne huisarts hebt en serieus wordt genomen. Dat is helaas ook niet altijd het geval.

Vol goede moed ga je aan de slag! Zou dit dan eindelijk verlossing brengen? Van de pijn. Het ongemak. De onzekerheid. Aan het begin van de kuur merk je dat de medicatie je een klein beetje verlichting geeft. Maar, je mag er niet voor eeuwig mee doorgaan. En dus moet je stoppen en krijg je geen herhaalrecept meer.

Bam! Die onrustige huid is weer terug. In al haar hevigheid. Je bent weer terug bij af. Je bent op het punt aangekomen waarbij je wordt doorverwezen naar de dermatoloog. Voor zwaardere kuren. De oorzaak is nog steeds niet aangepakt. Dit is het punt waarop je knopen moet gaan doorhakken. Keuzes moet gaan maken. En jezelf geen mooie verhalen meer moet vertellen over wondermiddeltjes die je smeert of slikt waarbij je achterover kunt leunen en niets aan je leefstijl hoeft te doen.

Vaak weet je dondersgoed dat wanneer je dit of dat eet je huid en/of darmen onrustiger worden. Wat maakt het dat je hier niet naar wilt of kunt luisteren? Hoe is jouw connectie en vertrouwen in jouw lichaam? Waarom blijf je kiezen voor de quick fix? Waarvan je al bij voorbaat weet dat je aan symptoombestrijding doet en het probleem met de kuur en therapie erger wordt?

Als je leert luisteren naar wat jouw huid en darmen je te vertellen hebben, hoeven ze niet meer te schreeuwen. Om aandacht. En als jij niet luistert en blijft doen wat je altijd al deed gaat jouw lichaam nog harder schreeuwen. Dat is hoe het werkt. En daar mag je dankbaar voor zijn. Oorzaken die niet worden aangepakt worden namelijk door de jaren heen alleen maar erger.

Het is daarom NU tijd om de keuze te maken. De knoop door te hakken. En te kiezen voor een lange termijn oplossing die niet alleen je huid en darmen weer in balans brengt, maar je ook nog eens op de lange termijn vele malen meer geluk en kwaliteit van leven geeft.

Zal ik je daar meer over vertellen? Boek dan jouw gratis Skin Sessie in door onderaan de pagina op de button te klikken.