Waar je haar mee wast.
Hoe je haar verzorgt.
Met wie je knuffelt.
Hoe je haar aanraakt.
En hoe je over haar denkt.

Ben jij je daarvan bewust?

Ik verbaas me nog altijd over de antwoorden die mijn nieuwe clienten geven op de vraag of zij skin care producten gebruiken en zo ja welke merken. Zo wordt er bij eczeem vaak “vaseline” gesmeerd en gebruiken veel acne clienten “bio-oil” of helemaal niets. Ook aan de “buitenkant” is winst te behalen voor jouw huidprobleem!

Wie mijn gratis E-book “Doorbreek jouw eeuwige frustratie met mijn gouden tips voor een gezonde huid” heeft gelezen weet hoeveel waarde ik hecht aan goede skin care producten en behandelingen. Dat moet namelijk ook kloppen wil je een huidprobleem blijvend verbeteren en onder controle houden. Ga dus op zoek naar een huidspecialist die gespecialiseerd is in jouw huidprobleem en je goed kan uitleggen wat ze aan jouw huid ziet en wat je daarvoor kunt gaan inzetten. En kijk aub verder dan je eigen dorp of stad 😉 Verdiep je in de werkwijze, bekijk resultaten van mensen die jou zijn voorgegaan en maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. Daar ga je die klik voelen. Of niet.

Skin care advies is echt huid- en persoonsgebonden, niet huidprobleem gebonden. Dat is een hele belangrijke om je te beseffen. En ook meteen een van de redenen waarom je beter niet zelf op Google expeditie kunt gaan om voor probleem A, product A te kopen. Zo werkt het niet. Iedere huidspecialist zal dat beamen. Zo gaat mijn eigen huid bijvoorbeeld volledig “over de zeik” van olie-achtige producten. Terwijl jouw huid dat juist weer heel goed kan gebruiken. Ik noem maar een voorbeeld.

Wat ik ook vaak zie en zelf heb meegemaakt is dat er veel te veel producten worden gebruikt. En dat een huid overprikkelt raakt en uiteindelijk uit balans is. Op die manier hou je een huidprobleem ook chronisch in stand. Wat je daarvan kunt merken is dat je huid trekkerig aanvoelt (vaak direct na het reinigen), smeren niet lijkt te helpen en je huid blijft onrustig, of wordt zelfs nog onrustiger dan dat hij al was. Met uitzondering van eczeem. Dat is een ander verhaal en daar is “less is more” echt key!

Dat overstimuleren van die huid kan overigens ook veroorzaakt worden door het inzetten van teveel behandelingen. Vooral bij acne worden chemische peelings regelmatig ingezet. Ik ben daar geen tegenstander van, maar het moet wel met mate en zeer gecontroleerd worden uitgevoerd. Als het goed wordt ingezet doet het wonderen en zo niet dan kan het zelfs schade aan de huid geven. En ook hierbij geldt zoek een goede huidspecialist op! Vraag om voor en na foto’s. Vraag om resultaten. Vraag waarom je bepaalde producten geadviseerd krijgt. En voelt het aan het einde van de intake goed? Vertrouw jij jouw huid toe aan hem of haar. Ga er dan voor! En ga er ook minimaal 6 maanden voor. In dat halve jaar moet er huidverbetering zichtbaar zijn.

Als laatste wil ik je meegeven om je vaker bewust te zijn van de woorden waarmee ik mijn blog opende. Jouw Skin Cares! Care ook voor haar…

PS: Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleem kunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorbreken. Vraag jouw gratis 30 minuten Skin Scan sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur